Nu skal jeg selv stå for danskundervisningen. Jeg forbereder.

Danskundervisningen – Hvordan gik det?

Det gik rigtig, rigtig fint. Jeg følte mig godt tilpas i min rolle som lærer. Jeg har måske lullet mig selv ind i en masse forestillinger om ikke at slå til som lærer. Jeg har fortalt mig selv, at jeg ikke er god nok. At jeg ikke kan nok. Men jeg har fundet lysten og selvtilliden igen. Jeg kan virkelig godt lide det her job. Denne arbejdsplads. Disse elever. Dette felt. Jeg føler, at jeg – både fagligt, men også som person, kan bidrage med noget og give noget videre. Jeg er fra flere kanter blevet bedt om at søge job her på skolen. Min leder vil gerne rekruttere. Jeg føler, at jeg godt kan det her. Jeg er glad og lettet.

Min undervisning gik fint.
De her elever er ivrige, villige og egentlig nemme at have med at gøre.

Én ting, som jeg skal have styr på, det er, at lære dem at være stille og i ro, når der undervises. Der er meget uro, og min kollega Stine har også problemer med det. Jeg bryder mig ikke om at hæve stemmen, og jeg skælder ikke gerne ud, så næste gang vil jeg prøve noget nyt…

Aktiviteterne med brikkerne gik godt. Første gang med navneordene var jeg overrasket over, hvor fint det gik. Indtil det gik op for mig, at det kunne være, at de med små ord på arabisk fik hinanden til at sætte brikken på den rigtige plads. De nægtede, at det forholdt sig sådan. Med udsagnsordene var det sværere, og der er plads til forbedring. Men det var fint at se, hvordan det var nemmere at udfylde skemaerne efter aktiviteten.

Løbende imellem aktiviteterne løste de opgaver i deres opgavebog, og jeg syntes at ane, at de godt kunne overføre det lærte, omend resultaterne ikke var imponerende. Men de havde rykket sig. Lidt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu skal jeg selv stå for danskundervisningen. Jeg forbereder.